Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Gulasch med rotfrukter och kycklingfärs - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Gulasch med rotfrukter och kycklingfärs

Ingredienser

  • Gulasch med rotfrukter och kycklingfärs:
    • 400 gramkycklingfärs
    • 1 stgul lök, hackad
    • 2 stvitlöksklyftor, hackade
    • 1 tskhel kummin
    • 3 mskmilt paprikapulver
    • 2 msksmör eller olja till stekning
    • 350 gramblandade rotsaker, rivna eller skurna i små tärningar
    • 150 gramvitkål, strimlad
    • 1 stpaprika, tärnad
    • 500 gramkrossade eller passerade tomater
    • 2 msktomatpuré
    • 1 lvatten
    • 3 sttärningar kyckling- eller grönsaksbuljong
    • 1 stlagerblad
    • 1 tsksocker
    • ½ dlpersilja, hackad
  • salt
    chilipulver
    gräddfil eller yoghurt

Fräs kycklingfärs, lök, vitlök, kummin och paprikapulver i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka under lock ca 10 min eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och chilipulver. Strö över persilja och servera med gräddfil.