Svenska flaggan
  • Recept
  • Gubbröra och hemlagat knäckebröd

Hämtar annons

Gubbröra och hemlagat knäckebröd - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Gubbröra och hemlagat knäckebröd

Gubbröra med matjessill, äpple och ägg på hembakat knäckebröd

Ingredienser

  • Knäckebröd
    • 4 dlmjölk
    • 40 gramfärsk jäst
    • 2 tsksalt
    • 2 tskhel kummin
    • 5 dlfint rågmjöl (275 g)
    • 5 dlvetemjöl (300 g)
    • 1 dlgrovt rågmjöl till utbakningen
  • Gubbröra
    • 250 grammatjessillfiléer, hackade
    • 4 sthårdkokta ägg, hackade
    • 1 ½ dltärnad kokt potatis eller färskpotatis
    • 1 stäpple, skalat och tärnat
    • 3 mskhackad dill
    • 1 strödlök , knappt (beroende på storlek), finhackad
    • 1 stlitet knippe gräslök, fint skuren
    • 2 dlcrème fraiche
    • 1 nypaNymald svartpeppar

Gubbröra och hemlagat knäckebröd.

KNÄCKEBRÖDET:

Ljumma mjölken, smula i och lös jästen. Tillsätt salt, kummin, fint rågmjöl och vetemjöl och arbeta degen tills den är blank och släpper bunken. Dela degen i 16 bollar, täck dem med en handduk och låt jäsa 40 min. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut bullarna tunt och slutligen i grovt rågmjöl med kruskavel. Två kakor får plats på varje plåt med bakplåtspapper. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna på galler utan duk. Förvara torrt.

GUBBRÖRAN:

Blanda ihop allting till en saftig röra och krydda ordentlig med nymalen svartpeppar. Servera på knäckebrödsbitar, garnera ev med tunna klyftor äpple. och hemlaga