- Recept
Gubbröra och hemlagat knäckebröd
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Gubbröra och hemlagat knäckebröd
Gubbröra med matjessill, äpple och ägg på hembakat knäckebröd
Ingredienser
- Knäckebröd
- 4 dlmjölk
- 40 gramfärsk jäst
- 2 tsksalt
- 2 tskhel kummin
- 5 dlfint rågmjöl (275 g)
- 5 dlvetemjöl (300 g)
- 1 dlgrovt rågmjöl till utbakningen
- Gubbröra
- 250 grammatjessillfiléer, hackade
- 4 sthårdkokta ägg, hackade
- 1 ½ dltärnad kokt potatis eller färskpotatis
- 1 stäpple, skalat och tärnat
- 3 mskhackad dill
- 1 strödlök , knappt (beroende på storlek), finhackad
- 1 stlitet knippe gräslök, fint skuren
- 2 dlcrème fraiche
- 1 nypaNymald svartpeppar
Gubbröra och hemlagat knäckebröd.
KNÄCKEBRÖDET:
Ljumma mjölken, smula i och lös jästen. Tillsätt salt, kummin, fint rågmjöl och vetemjöl och arbeta degen tills den är blank och släpper bunken. Dela degen i 16 bollar, täck dem med en handduk och låt jäsa 40 min. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut bullarna tunt och slutligen i grovt rågmjöl med kruskavel. Två kakor får plats på varje plåt med bakplåtspapper. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna på galler utan duk. Förvara torrt.
GUBBRÖRAN:
Blanda ihop allting till en saftig röra och krydda ordentlig med nymalen svartpeppar. Servera på knäckebrödsbitar, garnera ev med tunna klyftor äpple. och hemlaga