Gubbröra deluxe

Gubbröra deluxe
    Gubbröra med matjessill, äpple och potatis i wrap

    Ingredienser

    • Hackat ägg:

    • Marinerad ansjovis:

    • Syrad rödlök:

    • Vispad crème fraîche:

    • Löjrom:

    Övrigt:

    salt

    Instruktioner

    Hackat Ägg:

    Koka upp vatten och lägg i äggen när det kokar. Koka äggen 10-12 min ungefär. Spola i kallt vatten när de kokat klart. När de svalnat skala och hacka äggen.

    Marinerad Ansjovis:

    Häll av ansjovisen, spara spadet. Skär filérna i strimlor, cirka 1/2 cm breda. Smaka upp spadet med gräslök, citronsaft + zest och salt efter smak. Marinera, gärna ett dygn före servering.

    Syrad Rödlök:

    Skala rödlöken. Hyvla tunna ringar av rödlöken på mandolin. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg rödlöksringarna i den varma lagen och låt det svalna. Kan göras med fördel dagen innan.

    Vispad Crème fraîche:

    Vispa crème fraîche tills den får en lätt och luftig konsistens, den ska bli någorlunda spritsbar. Fyll sedan i sprits.

    Löjrom:

    Häng löjromen dagen innan i kaffefilter och låt rinna av.

    Montering:

    Börja med sprida ut det hackade ägget, jag har valt att jobba i en rund ring som bilden visar. Fortsätt sedan med ansjovisen. Bryt kavringsbitar, fem stycken ungefär och placera ut med jämna mellanrum. Spritsa sedan toppar med crème fraîche. Strö ut den syrade löken och sedan löjrommen. Toppa sist med hackad gräslök.