Ingredienser
Övrigt:
Instruktioner
Låt oss börja med att guacamole kräver avokado, utan sådan eller med mycket lite avokado är det något annat. Jag tycker också att den ska ha ett sting och lite hetta i botten. Till skillnad från mer traditionella recept från México använder jag dock crème fraiche i min guacamole då jag gillar den krämighet detta ger.
Ta fram en skål. Gröp ur avokadorna, grovhacka löken, chilin, tomaterna lägg ned detta i skålen tillsammans med örterna och kryddorna samt sockret. Riv skalet på limen, lägg ned hälften av detta i skålen (spara resten om och använd det om du tycker att det behövs). Pressa juicen och häll ned detta i skålen, ta fram en stavmixer och kör på tills du ha en fin röra. Häll på crème fraichen och rör ned eller mixa ned den. Smaka av med salt, mer koriander och rivet limeskal. Servera kylt eller som det är.
Tänk på att guacamole lätt kan får en brunaktig färg om det står framme, så om du ställer in den i kylen se till att plasta in den eller använd en skål med lock.