- Recept
Grönsaksfyllda risblad med sweetchili- och limedip
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Grönsaksfyllda risblad med sweetchili- och limedip
Ingredienser
- Dipsås:
- 75 mlsweet chilisås
- 1 mskpressad lime
- Rullar:
- 100 gramtorkade risnudlar
- 1 stavokado, i avlånga bitar
- 1 stmorot, i tändsticksstora strimlor
- 100 gramsockerärtor, strimlade
- 50 grampurjolök, strimlad
- 8 strisblad
- 1 dlalfalafagroddar
- 1 bitgurka, i tändsticksstora strimlor
- 1 msksweetchilisås
- 2 mskpressad lime
- några blad mynta, strimlade
Blanda ihop dipsåsen. Skär alla grönsaker. Tillaga nudlarna enligt anvisningar på paketet. Blanda nudlarna med 1 msk sweet chilisås, 2 msk pressad lime och strimlad mynta. Blötlägg ett risblad åt gången i varmt vatten, ca 10 sek, så det mjuknar. Lägg det sedan på en plan arbetsyta. Fyll bladen med nudlar och grönsaker. Vik in sidorna och rulla ihop hårt. Fyll resten av bladen på samma sätt. Servera med dipsåsen.