Annons:

Buffémat Fläskkött Grillat

Grillspett med fläskkarré, vitlök och rosmarin – Souvlaki

Ingredienser

  • Grillspett med fläskkarré, vitlök och rosmarin – Souvlaki
  • 600
    gram gram
    fläskkarré eller benfritt lammkött av t ex steken, entrecoten, filé eller rostbiff
  • ½
    dl dl
    olivolja
  • 2
    msk msk
    färskpressad citronsaft
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta, riven
  • 1
    tsk tsk
    rosmarin (dubbel mängd om färsk används)
  • 2
    krm krm
    svartpeppar
  • 1
    tsk tsk
    salt

Lägg 4 stora eller 8 små spett av trä i kallt vatten ca 10 min. Putsa och skär köttet i stora eller små kuber beroende på spettstorlek. Blanda köttet med oljan, citronsaft, pressad vitlök, rosmarin och peppar. Låt köttet marinera i kylskåpet minst 2 tim. Trä upp köttet tätt på spetten. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugnen ca 8 min runt om. Servera gärna med klyftpotatis och grekisk bondsallad av tomater, gurka, lök och fetaost eller som en del av en större buffé.