Svenska flaggan
  • Recept
  • Grillspett med fläskkarré, vitlök och rosmarin – Souvlaki

Hämtar annons

Grillspett med fläskkarré, vitlök och rosmarin – Souvlaki - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Grillspett med fläskkarré, vitlök och rosmarin – Souvlaki

Ingredienser

  • Grillspett med fläskkarré, vitlök och rosmarin – Souvlaki
    • 600 gramfläskkarré eller benfritt lammkött av t ex steken, entrecoten, filé eller rostbiff
    • ½ dlolivolja
    • 2 mskfärskpressad citronsaft
    • 1 stvitlöksklyfta, riven
    • 1 tskrosmarin (dubbel mängd om färsk används)
    • 2 krmsvartpeppar
    • 1 tsksalt

Lägg 4 stora eller 8 små spett av trä i kallt vatten ca 10 min. Putsa och skär köttet i stora eller små kuber beroende på spettstorlek. Blanda köttet med oljan, citronsaft, pressad vitlök, rosmarin och peppar. Låt köttet marinera i kylskåpet minst 2 tim. Trä upp köttet tätt på spetten. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugnen ca 8 min runt om. Servera gärna med klyftpotatis och grekisk bondsallad av tomater, gurka, lök och fetaost eller som en del av en större buffé.