- Recept
Grillspett med fläskkarré, vitlök och rosmarin – Souvlaki
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Grillspett med fläskkarré, vitlök och rosmarin – Souvlaki
Ingredienser
- Grillspett med fläskkarré, vitlök och rosmarin – Souvlaki
- 600 gramfläskkarré eller benfritt lammkött av t ex steken, entrecoten, filé eller rostbiff
- ½ dlolivolja
- 2 mskfärskpressad citronsaft
- 1 stvitlöksklyfta, riven
- 1 tskrosmarin (dubbel mängd om färsk används)
- 2 krmsvartpeppar
- 1 tsksalt
Lägg 4 stora eller 8 små spett av trä i kallt vatten ca 10 min. Putsa och skär köttet i stora eller små kuber beroende på spettstorlek. Blanda köttet med oljan, citronsaft, pressad vitlök, rosmarin och peppar. Låt köttet marinera i kylskåpet minst 2 tim. Trä upp köttet tätt på spetten. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugnen ca 8 min runt om. Servera gärna med klyftpotatis och grekisk bondsallad av tomater, gurka, lök och fetaost eller som en del av en större buffé.