Annons:

Kryddstarkt lamm

Grillat Lammrack med chilirub

Varför inte tillaga lite lammracks med chilirub och servera med rotfruktssallad. En yoghurtsås med feta- eller getost är gott till.

Ingredienser

  • Marinad
  • 2
    st st
    Vitlöksklyftor, rivna
  • 1
    msk msk
    Timjan, färsk grovhackad
  • 1
    msk msk
    Persilja, färsk grovhackad
  • 1
    dl dl
    Matolja
  • Lamm
  • 800
    gram gram
    Lammracks
  • Rub
  • 1
    msk msk
    Anchochili
  • 1
    msk msk
    Spiskummin
  • 1
    msk msk
    Koriander
  • 1
    msk msk
    pimentopulver
  • 1
    msk msk
    sellerisalt
  • 1
    msk msk
    vitlökspulver

Grillat Lammrack med chilirub:

Grilla köttet på medelvärme över grå glödbädd eller bryn i stekpanna och låt köttet gå färdigt i ugnen på 200 grader, pensla under tiden med marinaden. Grilla köttet cirka 8 minuter per sida eller till valfri innertemperatur. När köttet är färdigt så gnid in det med kryddblandningen. Låt alltid din köttbit ligga och vila i ca 10 minuter efter du stekt klart.

Skiva och servera lammet med t ex ugnsrostade morötter, palsternackor, rotselleri och rödbetor och en god sås.

Stekgrader Nöt / vilt / anka / duva / lamm
Innertemperatur

Rare 48- 50
Medium rare 50- 52
Medium 54- 58
Medium well 58- 60
Welldone 65
Kremerad allt över 68 grader

Lycka till!