Grillat Lammrack med chilirub

Varför inte tillaga lite lammracks med chilirub och servera med rotfruktssallad. En yoghurtsås med feta- eller getost är gott till.
    Grillat Lammrack med chilirub

    Ingredienser

    • Marinad

    • Lamm

    • Rub

    Instruktioner

    Grillat Lammrack med chilirub:

    Grilla köttet på medelvärme över grå glödbädd eller bryn i stekpanna och låt köttet gå färdigt i ugnen på 200 grader, pensla under tiden med marinaden. Grilla köttet cirka 8 minuter per sida eller till valfri innertemperatur. När köttet är färdigt så gnid in det med kryddblandningen. Låt alltid din köttbit ligga och vila i ca 10 minuter efter du stekt klart.

    Skiva och servera lammet med t ex ugnsrostade morötter, palsternackor, rotselleri och rödbetor och en god sås.

    Stekgrader Nöt / vilt / anka / duva / lamm
    Innertemperatur

    Rare 48- 50
    Medium rare 50- 52
    Medium 54- 58
    Medium well 58- 60
    Welldone 65
    Kremerad allt över 68 grader

    Lycka till!