Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Grillat Lammrack med chilirub
Varför inte tillaga lite lammracks med chilirub och servera med rotfruktssallad. En yoghurtsås med feta- eller getost är gott till.
Ingredienser
- Marinad
- 2 stVitlöksklyftor, rivna
- 1 mskTimjan, färsk grovhackad
- 1 mskPersilja, färsk grovhackad
- 1 dlMatolja
- Lamm
- 800 gramLammracks
- Rub
- 1 mskAnchochili
- 1 mskSpiskummin
- 1 mskKoriander
- 1 mskpimentopulver
- 1 msksellerisalt
- 1 mskvitlökspulver
Grillat Lammrack med chilirub:
Grilla köttet på medelvärme över grå glödbädd eller bryn i stekpanna och låt köttet gå färdigt i ugnen på 200 grader, pensla under tiden med marinaden. Grilla köttet cirka 8 minuter per sida eller till valfri innertemperatur. När köttet är färdigt så gnid in det med kryddblandningen. Låt alltid din köttbit ligga och vila i ca 10 minuter efter du stekt klart.
Skiva och servera lammet med t ex ugnsrostade morötter, palsternackor, rotselleri och rödbetor och en god sås.
Stekgrader Nöt / vilt / anka / duva / lamm
Innertemperatur
Rare 48- 50
Medium rare 50- 52
Medium 54- 58
Medium well 58- 60
Welldone 65
Kremerad allt över 68 grader
Lycka till!