Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Grillat Lammrack med chilirub

Recept av Redaktionen

Grillat Lammrack med chilirub

Varför inte tillaga lite lammracks med chilirub och servera med rotfruktssallad. En yoghurtsås med feta- eller getost är gott till.

Ingredienser

  • Marinad
    • 2 stVitlöksklyftor, rivna
    • 1 mskTimjan, färsk grovhackad
    • 1 mskPersilja, färsk grovhackad
    • 1 dlMatolja
  • Lamm
    • 800 gramLammracks
  • Rub
    • 1 mskAnchochili
    • 1 mskSpiskummin
    • 1 mskKoriander
    • 1 mskpimentopulver
    • 1 msksellerisalt
    • 1 mskvitlökspulver

Grillat Lammrack med chilirub:

Grilla köttet på medelvärme över grå glödbädd eller bryn i stekpanna och låt köttet gå färdigt i ugnen på 200 grader, pensla under tiden med marinaden. Grilla köttet cirka 8 minuter per sida eller till valfri innertemperatur. När köttet är färdigt så gnid in det med kryddblandningen. Låt alltid din köttbit ligga och vila i ca 10 minuter efter du stekt klart.

Skiva och servera lammet med t ex ugnsrostade morötter, palsternackor, rotselleri och rödbetor och en god sås.

Stekgrader Nöt / vilt / anka / duva / lamm
Innertemperatur

Rare 48- 50
Medium rare 50- 52
Medium 54- 58
Medium well 58- 60
Welldone 65
Kremerad allt över 68 grader

Lycka till!