Ingredienser
Grillade primörbetor med honung och sichuanpeppar
Övrigt:
Instruktioner
Skölj betorna i ljummet vatten för att få bort eventuell jord. Koka dem sedan i lättsaltat vatten till dess att de blivit mjuka med ett visst motstånd i mitten. Spola betorna i kallvatten för att avstanna tillagningen.
Med varsamma händer skalar du betorna, har du kokat dem korrekt bör detta gå som en dans. Dela varje beta en gång på längden och vänta med grillningen tills att allt annat är färdigt.
Stöt sichuanpepparn i en mortel och krossa vitlöksklyftan. Blanda i en liten kastrull tillsammans med honung, ättika, soya och en klick smör. Låt glacén koka tills den är något trögflytande. Detta brukar ta ungefär 2-4 minuter.
Skär bort de allra grövsta stammarna ifrån svartkålsbladen. Vänd runt dem i lite olivolja och flingsalt. Jämnfördela kålen på en ugnsplåt och torka i ugnen på 160 C varmluft tills de blivit krispiga.
Plocka ner shiitaken så att du får ungefär jämnstora svampar. Ringla lite olivolja i en het stekpanna, lägg i svampen och låt den få en fin mörk färg. Sänk värmen på plattan och tillsätt en rejäl klick smör.
Avsluta med att masera in bethalvorna i lite olivolja och flingsalt. Grilla dem på hög värme med snittytan neråt tills att de fått fina svarta mönster. Vänd på betorna och pensla med hounungsglacén.
Servera nygrillade betor med svartkålen, shiitaken och en bit grillad halloumi.