Annons:

lamm

Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto

Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto

Ingredienser

  • Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto
  • 8
    st st
    lammkotletter
  • 4
    kvist kvistar
    rosmarin
  • 4
    klyfta klyftor
    vitklsklyftor, finhackade
  • 1
    dl dl
    olivolja
  • Ugnsstekta grönsaker
  • 1
    knippe knippen
    färska morötter
  • 1
    knippe knippen
    grön sparris
  • 1
    knippe knippen
    färsk gul lök + det gröna
  • 1
    msk msk
    rapsolja
  • Ruccolapesto
  • 1
    st st
    påse ruccola, 75g
  • 1
    dl dl
    sötmandel
  • 100
    gram gram
    parmesanost, riven
  • 1 ½
    dl dl
    olivolja
  • ½
    st st
    citron, saften
salt och peppar

Lammkotletterna:
Bryt rosmarinkvistarna i mindre bitar. Lägg rosmarin, vitlök och kotletterna i en stor plastpåse tillsammans med rapsoljan. Marinera lammkotletterna 2-3 timmar i kylen. Torka bort överflödig olja från kotletterna så den inte droppar ner på grillkolen. Salta och peppra lammkotletterna. Grilla kotletterna 2 minuter på varje sida.

Ruccolapesto:
Rosta mandlarna i en torr het stekapanna tills de fått lite färg. Mixa ruccola och mandlar i en matberedare ca 20 sekunder. Tillsätt olivoljan, citronsaften och parmesanosten. Mixa ihop peston och smaka eventuellt av med mer salt.

Ugnsstekta grönsaker:
Dela morötterna och löken i hälften. Blanda sparrisen, morötterna och löken med rapsoljan, salt och peppar. Stek i ugnen på 220 grader i ca 20 min. Vänd sedan grönsakerna i hälften av peston och servera resten av peston i en skål bredvid.