Svenska flaggan
  • Recept
  • Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto

Hämtar annons

Grillade lammkotletter och ugnsstekta sommargrönsaker med ruccolapesto

Recept av Redaktionen

Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto

Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto

Ingredienser

  • Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto
    • 8 stlammkotletter
    • 4 kvistrosmarin
    • 4 klyftavitklsklyftor, finhackade
    • 1 dlolivolja
  • Ugnsstekta grönsaker
    • 1 knippefärska morötter
    • 1 knippegrön sparris
    • 1 knippefärsk gul lök + det gröna
    • 1 mskrapsolja
  • Ruccolapesto
    • 1 stpåse ruccola, 75g
    • 1 dlsötmandel
    • 100 gramparmesanost, riven
    • 1 ½ dlolivolja
    • ½ stcitron, saften
  • salt och peppar

Grillade lammkotletter och ugnsstekta sommargrönsaker med ruccolapesto

Lammkotletterna:
Bryt rosmarinkvistarna i mindre bitar. Lägg rosmarin, vitlök och kotletterna i en stor plastpåse tillsammans med rapsoljan. Marinera lammkotletterna 2-3 timmar i kylen. Torka bort överflödig olja från kotletterna så den inte droppar ner på grillkolen. Salta och peppra lammkotletterna. Grilla kotletterna 2 minuter på varje sida.

Ruccolapesto:
Rosta mandlarna i en torr het stekapanna tills de fått lite färg. Mixa ruccola och mandlar i en matberedare ca 20 sekunder. Tillsätt olivoljan, citronsaften och parmesanosten. Mixa ihop peston och smaka eventuellt av med mer salt.

Ugnsstekta grönsaker:
Dela morötterna och löken i hälften. Blanda sparrisen, morötterna och löken med rapsoljan, salt och peppar. Stek i ugnen på 220 grader i ca 20 min. Vänd sedan grönsakerna i hälften av peston och servera resten av peston i en skål bredvid.