Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Grillade lammkotletter och ugnsstekta sommargrönsaker med ruccolapesto

Recept av Redaktionen

Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto

Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto

Ingredienser

  • Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto
    • 8 stlammkotletter
    • 4 kvistrosmarin
    • 4 klyftavitklsklyftor, finhackade
    • 1 dlolivolja
  • Ugnsstekta grönsaker
    • 1 knippefärska morötter
    • 1 knippegrön sparris
    • 1 knippefärsk gul lök + det gröna
    • 1 mskrapsolja
  • Ruccolapesto
    • 1 stpåse ruccola, 75g
    • 1 dlsötmandel
    • 100 gramparmesanost, riven
    • 1 ½ dlolivolja
    • ½ stcitron, saften
  • salt och peppar

Grillade lammkotletter och ugnsstekta sommargrönsaker med ruccolapesto

Lammkotletterna:
Bryt rosmarinkvistarna i mindre bitar. Lägg rosmarin, vitlök och kotletterna i en stor plastpåse tillsammans med rapsoljan. Marinera lammkotletterna 2-3 timmar i kylen. Torka bort överflödig olja från kotletterna så den inte droppar ner på grillkolen. Salta och peppra lammkotletterna. Grilla kotletterna 2 minuter på varje sida.

Ruccolapesto:
Rosta mandlarna i en torr het stekapanna tills de fått lite färg. Mixa ruccola och mandlar i en matberedare ca 20 sekunder. Tillsätt olivoljan, citronsaften och parmesanosten. Mixa ihop peston och smaka eventuellt av med mer salt.

Ugnsstekta grönsaker:
Dela morötterna och löken i hälften. Blanda sparrisen, morötterna och löken med rapsoljan, salt och peppar. Stek i ugnen på 220 grader i ca 20 min. Vänd sedan grönsakerna i hälften av peston och servera resten av peston i en skål bredvid.