Annons:

Fisk Grillat

Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad

Ingredienser

  • Grillade fiskspett med citronaioli och potatissallad
  • 300
    gram gram
    laxfilé, i kuber
  • 300
    gram gram
    torskfilé, i kuber
  • Citronaioli:
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, rivna eller pressade
  • 2
    st st
    äggulor
  • 2
    dl dl
    majsolja eller annan smaklös olja
  • 1
    st st
    citron, rivet skal och lite saft
träspett

salt

peppar

Sallad:

Kokt kall färskpotatis, i bitar

Färsk spenat

Gurka, i mindre bitar

Purjolök, strimlad

Sparris, kokt och i mindre bitar

Zucchini, hyvlad på längden

Sockerärtor, strimlade

Citronolivolja

Salt

Peppar

Tänd grillen. Trä fiskkuberna på spetten. Aioli: Rör ihop äggulor och vitlök. Vispa i oljan droppvis till en tjock sås. Smaksätt med rivet citronskal, lite citronsaft, salt och peppar. Låt stå och mogna en stund. Blanda salladen och smaksätt med citronolivolja, salt och peppar. Krydda fiskspetten med salt och peppar. Grilla spetten ca 4-5 minuter på varje sida. Servera spetten med aioli och sallad.