• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Grillad sparris, brynt smörsås och stenbitsrom

Grillad sparris, brynt smörsås och stenbitsrom

Njut av de första vårprimörerna som Anna Pettersson här tipsar om, grillad sparris med brynt smörsås och stenbitsrom.
    Grillad sparris, brynt smörsås och stenbitsrom

    Ingredienser

    • Grillad sparris med brynt smörsås och stenbitsrom

    • Brynt smörsås (serveras ljummen)

    Övrigt:

    salt

    Instruktioner

    Grillad sparris, brynt smörsås och stenbitsrom

    Brynt smörsås (serveras ljummen)

    Bryn smöret tills det doftar lite nötigt. Låt svalna en aning. Värm upp grädden och crème fraichen till det sjuder. Mixa sedan i det brynta smöret lite i taget med stavmixer. Smaka av med salt och ca en matsked citronsaft.

    Grillad sparris med brynt smörsås och stenbitsrom

    Skär av den nedre träiga delen på sparrisen. Skala sparrisen och blanchera den 30 sekunder till 1,5 minut (beroende på tjocklek) i saltat vatten. Lägg sparrisen i ett isbad så att kokningen avstannar. Ta upp och torka sparrisen torr. Grilla cirka 1 minut på varje sida. Servera sparrisen tillsammans med smörsåsen och stenbitsrommen.

    Grillad sparris, brynt smörsås och stenbitsrom - DinVinguide | DinVinguide.se