Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Grillad och fylld gul lök, godaste tillbehöret. - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Grillad och fylld gul lök, godaste tillbehöret.

Grillad gul lök, godaste tillbehöret.

Ingredienser

  • Samt salt och peppar från kvarnen

Lök är stapelvara i mitt kök, jag lagar nästan aldrig någonting utan att tillsätta någon sorts lök. De flesta lökar blir söta och aromatiska vid tillagning så grillade lökar är riktigt mumsigt. De här är gjorda i två omgångar. Först grillar du dem hela, sedan skär du försiktigt ut fyllningen och blandar med massor av godsaker. Fyller löken och gratinerar dem, ja, som du kanske förstår är det himmelskt gott!

Linda in lökarna i aluminiumfolie och lägg paketen på grillen, i cirka 20 minuter eller tills de är helt mjuka rakt igenom. Nu behöver du en riktigt vass kniv, för du skall skära av toppen av löken, skär sedan försiktigt ut innanmätet. Lämna två till tre av de yttersta lagren av löken som skall hålla ihop det hela.

Hacka alla andra ingredienser fint som attan, och fyll sedan lökarna med hacket. Avsluta med två ostskivor på toppen och lägg sedan lökarna på grillen igen. På med locket och låt dem stå i ett par minuter eller till osten smält.