- Hem /
- Recept /
Grillad lammburgare späckad med örter och ost serverad med jordärtskocksaioli, grillat bröd, dillfröpicklade rödbetor och trippel cooked kålrotsfrites
Grillad lammburgare späckad med örter och ost serverad med jordärtskocksaioli, grillat bröd, dillfröpicklade rödbetor och trippel cooked kålrotsfrites

Ingredienser
Dillpicklade rödbetor:
Jordärtskocksaioli:
Lammburgare:
Övrigt:
Instruktioner
Rödbetor:
Skala och skär rödbetorna i så tunna skivor som möjligt, gärna med en mandolin. Blanda ättiksprit, socker, vatten och dillfrön i en kastrull. Koka upp och lägg i rödbetorna. Låt svalna. Rör om då och då.
Jordärtskockor:
Skala och koka jordärtskockorna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Mixa jordärtskockorna till en slät puré och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt äggulan och mixa så att gulan blandar sig väl. Häll i majsoljan i en fin stråle samtidigt som du mixar. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lammburgare:
Stek lök och vitlök mjuka i smör utan att det tar färg. Låt svalna. Mal lammryggen i en köttkvarn. Blanda färsen med alla ingredienser och blanda väl. Forma färsen till 4 hamburgare och pensla dem med olja. Grilla i en grillpanna eller på grillen ca 3 minuter på varje sida.
Bröd:
Droppa olja över brödskivorna. Grilla i grillpanna eller på grillen tills de får en fin yta.
Kålrot:
Skala kålroten och skär den i pommes frites-storlek. Koka dem mjuka i saltat vatten och låt dem sedan ånga sig torra på papper. Värm oljan till 130 grader och fritera kålrötterna i 5 minuter tills de är lätt gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Sila ev oljan och värm den sedan till 190 grader och fritera kålrötterna till fin gyllene färg. De ska vara krispiga på utsidan och mjuka inuti.
Montering:
Klicka aioli på brödet och lägg på den nygrillade lammburgaren. Låt rödbetorna rinna av och lägg en rejäl hög ovanpå burgaren. Servera extra aioli i en skål och lägg de nyfriterade kålrötterna på tallriken toppade med flingsalt. ÄT!