Svenska flaggan
  • Recept
  • Grillad kyckling med champinjoner i Madeira

Hämtar annons

Grillad kyckling med champinjoner i Madeira - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Grillad kyckling med champinjoner i Madeira

Kyckling som är både mjuk och smakrik. En sås med grädde, champinjoner och madeira.

Ingredienser

  • Salt, peppar från kvarnen och finhackad gräslök en rejäl knippe.

Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Marinera sedan kycklingen lite snabbt genom att gnida den med citronsaft, salt och peppar. Ta fram en stekpanna med hög kant och med ett handtag som klarar av att vara i ugnen, lägg i smöret och låt det bli varmt och skummigt i ugnsvärmen. Lägg i löken och rör runt de skall bara bli mjuka inte brända. Smaka av med salt, och lägg i svampbitarna.

När svamp och lök har rätt konsistens så lägger du i kycklingbrösten, lägg ett vaxat papper över dem och ställ in dem i ugnen. Efter 10-15 minuter tar du ut formen och känner om kycklingen är färdig, den skall kännas fast och lite studsig i konsistensen. Lägg dem på ett fat medan du gör såsen.

Ställ stekpannan på spisen och sätt på värmen, häll i madeira och buljong över lök och svamp. Koka ner vätskan snabbt på hög värme tills vätskan blivit simmig och lite tjock. Då häller du på grädden och väntar igen tills allt blivit hett. Ta pannan från plattan och krydda med salt, peppar från kvarnen eventuellt några droppar citronsaft. Lägg i kycklingbitarna och låt även de bli varma innan du serverar rätten med t ex kokt ris eller pressad potatis. Garnera med finhackad gräslök!