">
Jag är glad att trenden med grönsaker på grillarna har blivit populär i år. I stället av gammal vana slänga på den vanliga biffen eller steken på gallret så finns det ju massor av godsaker som också passar bra där. Till exempel kål! Det här receptet har jag gjort med rödkål, för att jag tycker att färgen är så himla vacker. Men det blir exakt lika gott med vitkål. Det här blir allra bäst om du har en grill med lock! Gör så här. Börja med att dela kålhuvudet på hälften. Blanda en skvätt olja med rivet apelsinskal, olja, salt och peppar i en tallrik. Lägg sedan kålhuvudet med snittsidan nedåt i samma tallrik så den får ligga och marinera medan du väntar på att grillen skall få rätt temperatur.
Under tiden du väntar kan du också vispa ihop dressingen. Blanda ihop alla ingredienser förutom oljan, smaka av med salt och peppar. När du är nöjd vispar du ner oljan och låter dressingen stå kallt under tiden du grillar din kål.
När grillen är lagom varm så brer du en klick smör på kålens snittyta och lägger sedan den nedåt på grillen. Se nu till att det är indirekt värme på kålen och lägg ett lock över. Detta gör att undersidan inte blir helt bränd, utan hela kålhuvudet blir jämt tillagat och får bara en liten karamelliserad yta undertill.
Stick i kålhuvudet med en kaksticka efter en kvart ungefär och se till att det är mjukt, lätt karamelliserat och genomgrillat. När det är färdigt serverar du det med ruccola, dressing och parmesanflingor.
Smaklig spis!