- Recept
Grillad fisk med melon- och fetaostsallad
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Grillad fisk med melon- och fetaostsallad
Grillad fisk, en frisk sommarrätt som sköter sig själv på grillen och som är både enkel, god samt passar till det stora sällskapet.
Ingredienser
- Grillad fisk
- 600 gramFiskfilé (vit fisk)
- Melon och fetaostsallad
- 1 dlGräslök (eller annan färsk ört)
- 1 stCitron
- 50 gramSmör
- 200 gramFetaost
- ½ stVattenmelon (liten)
- ½ stHonungsmelon
- ½ stBlandsallad (Påse)
- 1 dlPumpakärnor (gärna rostade)
- 2 mskOlja
- Peppar och salt
Grillad fisk med melon- och fetaostsallad
Fisken
Skär upp fisken i lämpliga portionsbitar. Bre ut en stor bit folie. Salta och peppra först, lägg sedan på fisken, därefter gräslök och citron. Sist hyvlar du på smöret med en osthyvel. Slå in hela paketet.
Melon och fetaostsallad
Skär melonen och osten i tärningar. Blanda ihop med salladspåsen och oljan. Strö sedan på pumpakärnorna.
Grilla fisken, använd gärna stektermometer (innetemperatur vitfisk 56 grader). Om grillen är varm går det väldigt fort. Låt stå några minuter innan du serverar.
Servera med bröd eller grillad majs.
Smaklig spis!