Svenska flaggan
  • Recept
  • Grillad fisk med melon- och fetaostsallad

Hämtar annons

Grillad fisk med melon- och fetaostsallad

Recept av Redaktionen

Grillad fisk med melon- och fetaostsallad

Grillad fisk, en frisk sommarrätt som sköter sig själv på grillen och som är både enkel, god samt passar till det stora sällskapet.

Ingredienser

  • Grillad fisk
    • 600 gramFiskfilé (vit fisk)
  • Melon och fetaostsallad
    • 1 dlGräslök (eller annan färsk ört)
    • 1 stCitron
    • 50 gramSmör
    • 200 gramFetaost
    • ½ stVattenmelon (liten)
    • ½ stHonungsmelon
    • ½ stBlandsallad (Påse)
    • 1 dlPumpakärnor (gärna rostade)
    • 2 mskOlja
  • Peppar och salt

Grillad fisk med melon- och fetaostsallad

Fisken

Skär upp fisken i lämpliga portionsbitar. Bre ut en stor bit folie. Salta och peppra först, lägg sedan på fisken, därefter gräslök och citron. Sist hyvlar du på smöret med en osthyvel. Slå in hela paketet.

Melon och fetaostsallad

Skär melonen och osten i tärningar. Blanda ihop med salladspåsen och oljan. Strö sedan på pumpakärnorna.

Grilla fisken, använd gärna stektermometer (innetemperatur vitfisk 56 grader). Om grillen är varm går det väldigt fort. Låt stå några minuter innan du serverar.

Servera med bröd eller grillad majs.

Smaklig spis!