Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Grillad biff och sparris med tapenade, parmesanost, olivolja och citron

Recept av Redaktionen

Grillad biff och sparris med tapenade, parmesanost, olivolja och citron

Ingredienser

  • Tapenade:
    • 100 gramkalamataoliver, urkärnade och hackade
    • 1 mskkapris, hackade
    • 2 stsardeller, strimlade
    • 1 stschalottenlök, finhackad
    • ½ stvitlöksklyfta, finhackad
    • 1 mskolivolja
    • 1 mskpersilja, finhackad
  • Övrigt:
    • 500 gramgrön sparris
    • 4 stskivor biff eller entrecote à 250 g
    • 50 gramparmesanost, hyvlad
    • 4 mskgod, pepprig olivolja
    • 4 strejäla citronklyftor
  • olivolja
    salt
    svartpeppar

Tänd grillen. Mixa samman samtliga ingredienser till tapenaden. Förkoka sparrisen ett par minuter, lägg dem i isvatten och låt dem sedan torka på hushållspapper. Salta och peppra biffen och vänd den i olivolja. Grilla den hastigt på båda sidor. Grilla sparrisen ett par minuter tills den får färg. Servera biffen med den grillade sparrisen. Lägg över parmesanosten, ringla på den goda olivoljan och servera med citronklyftan och tapenaden.

Kommentar: Jag saknade inte potatis till men variera genom att ta mindre köttbitar och servera klyftpotatis till. Är det inte grillsäsong kan köttet och sparrisen stekas i grillpanna eller gjutjärnspanna.