Ingredienser
Grekiska köttbullar i tomatsås:
Instruktioner
Grekiska köttbullar i tomatsås
Blanda köttfärsen med citronskal, halva mängden oregano, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Forma till 12 stora köttbullar. Koka upp tomatkrosset med vattnet och 2 pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar. Koka köttbullarna i tomatsåsen på svag värme under lock cirka 15 minuter. Blanda i resten av preganon i såsen. Smaka av. Servera med t ex klyftpotatis och tzatziki.
Kommentar: Jag kokade egen tomatsås på naturella krossade tomater, har man bråttom så fungerar ju färdigkryddad tomatsås bra. Tillsatte lite extra salt i köttbullarna och lite ströbröd och mjölk för att få en smidig färs. Koka gärna en provbulle i tomatsåsen och smaka av. Passade på och kokade dubbel sats köttbullar och frös in i portionslådor.