• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Grekisk oxstek med rött vin, kanel och vitlök

Grekisk oxstek med rött vin, kanel och vitlök

Grekisk oxstek med rött vin, kanel och vitlök
    Grekisk oxstek med rött vin, kanel och vitlök

    Ingredienser

    • Oxstek med rött vin, kanel och vitlök

    • Fetaoströra:

    Övrigt:

    Fetaoströra:
    ev. torkad mynta
    salt
    peppar

    Instruktioner

    Oxstek med rött vin, kanel och vitlök

    Gör snitt i steken och lägg i vitlöksklyftorna. Bryn köttet på stark värme. Lägg köttet i en stor kastrull, tillsätt vitpepparkorn, lagerblad, kanel och vatten. Låt sjuda utan lock tills köttet är mört. Tillsätt vinet och koka tills det bara återstår fin sky. Skär steken i skivor och häll över hälften av skyn. Om pasta serveras till, rör ner resten av skyn och riven halloumi.

    Rostade rotfrukter

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala olika sorters rotfrukter och skär dem i lika stora bitar. Smörj en ugnssäker form med olja, lägg ner rotfrukterna, salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 30 min eller tills rotfrukterna är mjuka.

    Fetaoströra

    Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med mynta, salt och peppar.

    Grekisk oxstek med rött vin, kanel och vitlök - DinVinguide | DinVinguide.se