Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Gravad lax med soja och ingefära - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Gravad lax med soja och ingefära

Ingredienser

  • Gravad lax med soja och ingefära
    • 1 stlaxsida
    • 1 dlsalt
    • 1 dlsocker
    • 10 stfänkålsfrön
    • 1 dljapansk soja (ljus)
    • 2 bitingefära (tumstora), skalade

Parera laxen så att den blir extra vacker. Lägg den i en djup plåt eller något som passar. Blanda alla torra ingredienser och rubba in det i laxen. Slå sedan över sojan och riv över ingefäran. Massera in smakerna i laxen. Plasta plåten och låt laxen stå i 2 dygn i kyl innan ni äter den. Jag serverade laxen med lite apelsinmarinerade betor, emulsion på brynt smör och krasse.