Gravad lax med rödbetskant

Gravad lax med rödbetskant blir vackert tvåfärgad och jättesnygg att lägga upp. Servera gärna med en salsa verde!
    Bild på Gravad lax med rödbetskant

    Inga ingredienser tillgängliga.

    Instruktioner

    Eftersom laxen inte skall tillagas måste den frysas  i minst ett dygn. Så börja med att skära filéen i två lika stora delar som du fryser in. Vid frysningen dör eventuella parasiter.

    När laxen är tinad blandar du salt, socker och vitpeppar och gnider in köttsidorna med blandningen. Strö även över den hackade dillen och lägg till sist de rivna rödbetorna över ena laxsidan. Lägg ihop laxsidorna med köttsidorna mot varandra i dubbla plastpåsar och lägg in i kylen. Låt nu laxen vila i kylskåp i två dygn, vänd paketet 4–5 gånger under tiden.

    Ta ut laxen ur påsen, skrapa bort rödbetor och kryddor. Vid servering skär du laxen i sneda skivor, lägg upp på ett fat. Ringla över Salsa verde med dill. Garnera med dillvippor och eventuellt rostade pinjenötter.

     

    Gravad lax med rödbetskant - DinVinguide | DinVinguide.se