Ingredienser
Gratinerad pilgrimsmussla med ingefära och forellrom, 10 portioner
Sabayonne:
Topping:
Övrigt:
Instruktioner
Gratinerad pilgrimsmussla med ingefära och forellrom
Öppna och rengör musslorna, skär bort den orangea romsäcken. Koka upp lungor, puts och romsäck från musslorna. Lyft bort den tillagade romsäcken från vätskan och skär den i sex bitar. Dela även den råa musslan i sex bitar.
Sabayonne:
Sila ner 4 msk av vätskan i en kastrull. Blanda med äggula och riven ingefära. Vispa till en luftig sabayonne över vattenbad. Smaka av med salt och svartpeppar.
Montering:
Fördela musslor och romsäck i 10 tomma skal och krydda med salt och peppar. Toppa köttet med sabayonne och gratinera musslorna i salamander eller under grillelementet i ugnen tills de har fått fin färg. Avsluta med att toppa anrättningen med forellrom, krasse och gräslök. Servera direkt.