Inga ingredienser tillgängliga.
Instruktioner
Fräs all lök i olja och lite smör, men inte för hårt i en järngryta. Låt den bara få ligga där och småputtra ett tag, tills den blir alldeles mjuk och gyllenbrun. Pudra upp löken med mjölet i slutet. Rör om! Krydda och i med vin och buljong och låt sedan det hela koka i minst 45 minuter, gärna mer. Det blir bara godare ju mer det får koka. Smaka av lite då och då, kanske behöver du salta lite? När soppan smakar som du vill ha den, sätter du på ugnen på 250 grader och rostar brödet.
Häll sedan upp soppan i fyra ugnsfasta skålar, doppar ner brödet, ordentligt så det blir blött och sedan strör du rejält med lagrad, riven ost över. In i ugnen, högt upp och låt skålarna stå där tills ytan blivit gyllenbrun. Ta ut dem, klipp gärna lite persilja över, det blir snygg, och sedan är det bara att impa på dina vänner!
