Gnocchi från Umbrien

Nyss hemkommen från en resa till Umbrien lagar jag Gnocchi, serverar till Sagrantinoviner, blundar och drömmer mig tillbaka till Italien.
    Bild på Gnocchi från Umbrien

    Inga ingredienser tillgängliga.

    Övrigt:

    Salt, svartpeppar, smör och olja.

    Instruktioner

    I min och Emmas bok Fredagsmys berättar jag om en resa vi gjorde till Italien. Vi satt i en liten restaurang där hela familjen jobbade och åt den godaste gnocchin jag någonsin smakat. Självklart frågade jag om receptet, det fanns inte något men kocken – alltså pappan i huset, kom ut och berättade på bruten engelska, blandat med italienska hur han gjorde denna underbara rätt. Jag har försökt att återskapa den, så här gör jag:

    Fräs lök och vitlök i lite smör till de blir mjuka. Häll på balsamvinäger, senap och 1 dl grädde, vispa runt och smaka av med salt och peppar. Klutta i fläskfärsen i små bitar och låt den puttra i såsen tills den är nästan färdigkokt.

    Då kokar du den färska gnocchin enligt förpackningen. Det brukar gå snabbt som bara den, så när den är klar slänger du ned den i såsen och fyller på med grädde tills alla små gnoccisar har fått lite sås på sig.

    Strö över parmesanosten och vänd ned ruccolan, ÄT!

    Gnocchi från Umbrien - DinVinguide | DinVinguide.se