Ingredienser
Glutenfria pepparkakor bakade på russin:
Instruktioner
Gör såhär:
1. Häll av vattnet och mixa russinen till en fingrynig smet. Ha sedan i en tjockbottnad kastrull tillsammans med agavesirap. Låt koka upp på medelvärme. Tillsätt sedan smöret/kokosoljan, kikärtsspad samt kryddor och rör om.
2. Blanda alla torringredienser för sig.
3. Ha över alla torringredienser i en matberedare. Tillsätt russinblandningen och börja sedan arbeta ihop degen. Upplever du att degen är för torr kan du tillsätta en msk kikärtsspad – för mjuk en msk mjölblandning. Obs! Ha i åtanke att degen stelnar till då den får vila i kylen.
4. Lägg över plastfolie och låt degen vila sig över natten.
5. Sätt ugnen på 170 grader.
Därefter kavla ut direkt på ett bakplåtspapper och låt sedan fantasin flöda!
Gräddas i cirka 6-8 minuter beroende på ugn tills dess att de fått en fin färg!