• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Glutenfria pepparkakor bakade på russin

Glutenfria pepparkakor bakade på russin

    Ingredienser

    • Glutenfria pepparkakor bakade på russin:

    Instruktioner

    Gör såhär:

    1. Häll av vattnet och mixa russinen till en fingrynig smet. Ha sedan i en tjockbottnad kastrull tillsammans med agavesirap. Låt koka upp på medelvärme. Tillsätt sedan smöret/kokosoljan, kikärtsspad samt kryddor och rör om.

    2. Blanda alla torringredienser för sig.

    3. Ha över alla torringredienser i en matberedare. Tillsätt russinblandningen och börja sedan arbeta ihop degen. Upplever du att degen är för torr kan du tillsätta en msk kikärtsspad – för mjuk en msk mjölblandning. Obs! Ha i åtanke att degen stelnar till då den får vila i kylen.

    4. Lägg över plastfolie och låt degen vila sig över natten.

    5. Sätt ugnen på 170 grader.
    Därefter kavla ut direkt på ett bakplåtspapper och låt sedan fantasin flöda!
    Gräddas i cirka 6-8 minuter beroende på ugn tills dess att de fått en fin färg!