Ingredienser
Glutenfria oliv- & parmesankex
Övrigt:
Instruktioner
Glutenfria oliv- & parmesankex
Finriv parmesanen alternativt använd färdigriven parmesanost,
Skär smöret i små tärningar. Torka av oliverna och finhacka i småbitar. Blanda allt till en jämn deg och rulla till en korv, ca 4 cm i diameter.
Rulla in i plastfolie och låt vila en stund i kylen, ju längre desto bättre.
Sätt på ugnen på 175 grader. Skär slantar av rullen i ca 4-5 mm tjocka och lägg på bakpappersbeklädd plåt. Lägg dom inte för tätt då som flyter ut lite. Strö över lite flingsalt. Baka av kexen i mitten av ugnen i ca 10 – 15 minuter tills de är gyllenbruna.
Låt kexen svalna på bakplåtspapper och förvara i lufttät burk.
Detta recept ger ca 30 – 40 kex.
Det glutenfria mjölet går att byta ut mot vanligt vetemjöl.
För laktosfria kakor går smöret att bytas ut mot laktosfritt smör.