Annons:

Bakat

Glutenfri morotskaka med limefrosting

Ingredienser

  • Morotskaka:
  • 3
    st st
    morötter (normalstora), skalade och fint rivna
  • 2
    st st
    ägg
  • 2
    dl dl
    strösocker
  • 75
    gram gram
    smör
  • 2
    dl dl
    rismjöl
  • 1
    dl dl
    maizena
  • 2
    msk msk
    psylliumfröskal
  • 1
    msk msk
    vaniljsocker
  • 2
    tsk tsk
    bakpulver
  • 1
    tsk tsk
    kanel
  • 1
    tsk tsk
    kardemumma
  • ½
    tsk tsk
    ingefära
  • ½
    dl dl
    mjölk
  • Limefrosting:
  • 50
    gram gram
    mjukt smör
  • 2
    dl dl
    florsocker
  • 1
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 1
    st st
    lime, rivet skal
  • ½
    st st
    lime, pressad saft
  • 200
    gram gram
    Philadelphiaost

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i ägg- och sockersmeten tillsammans med smöret och mjölken. Vänd till sist ner de rivna morötterna i smeten och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Täck formen med bakduk och låt kallna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred den över kakan. Garnera gärna med rivet skal av lime och skivad lime.

Tips! Kakan går att frysa med glasyr på, men skiva den först.