Ingredienser
Glutenfri kladdkaka
Topping:
Glass:
Övrigt:
Instruktioner
Glass: Skrapa fröna ur vaniljstången. Lägg i vaniljfrön och -stång i en kastrull, tillsätt grädde och mjölk. Vispa äggulor och socker kraftigt. Koka upp gräddblandningen och vispa ner den i äggskummet. Häll tillbaka allt i kastrullen. Värm under omrörning till 85 grader. Smält ner gelatinbladet. Kyl i isbad. Låt gärna stå över natten. Sila genom finmaskig sil och kör i glassmaskin före servering.
Kolasås: Ställ den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och täck med vatten. Sjud i 2,5 timme under lock. Låt burken svalna.
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en spring- eller pajform. Bryn smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret och äggen. Blanda snabbt ihop till en smet. Häll över smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter tills den knappt har stannat och fortfarande är lite kladdig. Låt svalna och sedan kallna i kylen.
Mandlar: Skölj mandlarna i vatten och vänd runt med saltet. Rosta mandlarna torra i en stekpanna på medelvärme. Låt svalna. Hacka mandeln i grova bitar.
Choklad: Skrapa med en vass kniv flisor av chokladen.
Montering
Ringla kolakrämen över kladdkakan och strö över mandlar och chokladflis. Servera med vaniljglass.