Annons:

Bakat

Gluten- och laktosfritt knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö

Ingredienser

  • Gluten- och laktosfritt knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö
  • 1
    dl dl
    pumpafrön
  • 1
    dl dl
    linfrön
  • ½
    dl dl
    solroskärnor
  • ½
    dl dl
    sesamfrön
  • 1
    dl dl
    maizena
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • ½
    dl dl
    frömix av rostad kummin och fänkålsfrö
  • 2
    msk msk
    rapsolja
  • ½
    dl dl
    kokande vatten

Sätt ugnen på 120 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå på olja och kokande vatten och blanda väl. Låt dra i 5 minuter. Olja ett bakplåtspapper så att smeten inte fastnar. Bred ut smeten med en slickepott så att den sprids jämt och täcker hela bakplåtspappret. Markera ett rutmönster i smeten i lagom stora portionsbitar. Grädda i cirka 1 timme eller tills brödet är gyllenbrunt. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt knäckebröden svalna i ugnen. Bryt i bitar och förvara i en lufttät burk.