• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Gluten- och laktosfritt knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö

Gluten- och laktosfritt knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö

    Gluten- och laktosfritt knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö

    Ingredienser

    • Gluten- och laktosfritt knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö

    Instruktioner

    Sätt ugnen på 120 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå på olja och kokande vatten och blanda väl. Låt dra i 5 minuter. Olja ett bakplåtspapper så att smeten inte fastnar. Bred ut smeten med en slickepott så att den sprids jämt och täcker hela bakplåtspappret. Markera ett rutmönster i smeten i lagom stora portionsbitar. Grädda i cirka 1 timme eller tills brödet är gyllenbrunt. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt knäckebröden svalna i ugnen. Bryt i bitar och förvara i en lufttät burk.