Börja med glöggbrownien. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Smöra och mjöla en ugnsform (35 x 40 cm) och sätt sedan ätt ugnen på 180 grader. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt och vitt i en annan skål, tar cirka tre minuter med elvisp. Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa. Häll i den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda väl och häll smeten i formen. Grädda sedan kakan i 25–30 minuter men passa den noga, för den ska fortfarande vara fuktig när du tar ut den ur ugnen.
Medan du väntar på att kakan svalnar helt gör du pepparkaksfrostingen. Koka upp grädden och lägg i chokladen i små bitar, rör runt med en slickepott till all choklad har smält, krydda med pepparkakskryddorna och låt svalna. Bred sedan ut pepparkakstryffel över din glöggbrownie och ställ kallt i ett par timmar, gärna över natten. Skär kakan i rutor och garnera med kanel och kanske även ett björnbär eller två.