Inga ingredienser tillgängliga.
Övrigt:
Instruktioner
Vispa äggulorna krämiga med elvisp i cirka 2–3 minuter, ställ dem sedan åt sidan ett tag. Medan du häller kaffegrädde, socker och ljus sirap i en kastrull. Koka på medelvärme tills sockret har löst sig helt.
Ta bort kastrullen från värmen och häll ner 1 dl av den varma gräddblandningen i de vispade äggulorna för att värma dem. Häll sedan äggulorna i kastrullen med grädden och vispa på medelvärme tills vätskan har blivit så tjock att du kan göra ”rosprovet”. Doppa en sked/slev i vätskan, vänd den med den rundade sidan uppåt och dra med ett finger i vätskan, om inte vätskan går ihop igen så är den klar. När vätskan är rumstempererad ställ den i kylskåpet över natten och kör den sedan i din glassmaskin tills den är halvfrusen, vänd ner den hackade vita chokladen och de karamelliserade jordnötterna och låt den sedan gå i maskinen ytterligare en stund tills glassen är helt frusen.
