Ingredienser
Chokladsås:
Chokladmaränger:
Instruktioner
Chokladsås:
Smält smöret och vispa i kakaon. Tillsätt sirap, socker och sist grädde. Låt koka ihop.
Chokladmaränger:
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den tjocknar och uppnår cirka 65 grader. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten. Skeda eller spritsa ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme eller tills de är lätta och luftiga men ändå något sega i mitten. Låt svalna. Förvara i en tätslutande burk.
Montering:
Skeda upp glass i skålar, varva krossade maränger, banan och glass till önskad mängd. Häll över den varma chokladsåsen. Servera direkt.