Ingredienser
Glass med smak av gran
Rårörda lingon
Syrad chokladkräm
Granemulsion
Instruktioner
Glass med smak av gran
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp mjölk, grädde och glykos. Rör ihop äggulan och sockret.
Slå gräddmjölken över äggulorna och rör samman. Sjud sedan till 83 grader under ständig omrörning.
Ta av från värmen och tillsätt gelatinet. Häll i mixer och tillsätt granskotten och mixa på full fart i ca 2 min. Sila sedan och kyl ner.
Kör sedan glassen i glassmaskinen.
Rårörda lingon
Rör ihop och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timme.
Syrad chokladkräm
Koka upp grädde och créme fraiche. Ta av från värmen och gå i med ägget, rör ordentligt. Slå blandningen över chokladen och mixa till en slät smet. Klä en form med plastfilm och häll i smeten. Baka av i ugnen 100 grader i ca 1 timme. Det ska bli som en brulee i konsistensen.
Kyl sedan ner och mixa krämen slät. Fyll i sprits och låt stå i kyl.
Granemulsion
Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp mjölk, sirap och socker. Tillsätt gelatinet och kyl ner.
Mixa sedan i granoljan tills en homogen emulsion uppstår. Håll upp i sprits och förvara i kylen.
