Gin & Spruce

Signaturdrink från restaurang AIRA
    Bild på Gin & Spruce

    Ingredienser

    • Gin & Spruce

    • *Granskott- och äppellag (ca 500 ml)

    Instruktioner

    Häll ingredienserna i ett högt glas, tillsätt försiktigt is bit för bit för att behålla kolsyran Garnera med en bit citronskal, pressa ut oljorna på toppen av drinken.

    *Granskott- och äppellag (ca 500 ml)

    Mixa äppelmusten, limejuicen och granskotten i matberedare till en enhetlig vätska, sila genom en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Sila sedan genom duk. Tillsätt strösocker och citronsyra och rör/vispa utan värme tills allt är upplöst. Granskotten slår förhoppningsvis snart ut nu i slutet på maj/början på juni, så ut och plocka och frys in!

    *Maskrosbitters

    Jag använder en cocktailbitter från Barkonsult som heter Dandelion & Burdock Bitters. Beställ genom Barkonsult till Systembolaget. Receptet blir bra även utan denna ingrediens.