Skaldjur
Ganska klassisk Skagen med Kalixlöjrom
Ingredienser
- Ganska klassisk Skagen med Kalixlöjrom:
-
500gramfärska räkor (det blir ca 200 g skalade), grovt hackade
-
1 ½dlmajonnäs
-
1mskcréme fraiche
-
1mskfärskriven pepparrot
-
1mskhackad dill
- Övrigt:
-
16stsmå rundlar av formfranska
-
2mskolja
-
25gramsmör
-
4ströda steklökar, skalade och tunt skivade
-
100gramKalixlöjrom eller annan löjrom
salt
svartpeppar
dill till garnering
svartpeppar
dill till garnering
Blanda alla ingredienserna till Skagenröran och smaksätt med salt och peppar om det behövs. Stek bröden i oljan och smöret tills de är gyllenbruna och knapriga. Lägg upp röran på nystekta bröd och toppa med rödlök, löjrom och dill. Placera allt på en skärbräda och servera direkt.

Tom Sjöstedt