Annons:

Skaldjur

Ganska klassisk Skagen med Kalixlöjrom

Ingredienser

  • Ganska klassisk Skagen med Kalixlöjrom:
  • 500
    gram gram
    färska räkor (det blir ca 200 g skalade), grovt hackade
  • 1 ½
    dl dl
    majonnäs
  • 1
    msk msk
    créme fraiche
  • 1
    msk msk
    färskriven pepparrot
  • 1
    msk msk
    hackad dill
  • Övrigt:
  • 16
    st st
    små rundlar av formfranska
  • 2
    msk msk
    olja
  • 25
    gram gram
    smör
  • 4
    st st
    röda steklökar, skalade och tunt skivade
  • 100
    gram gram
    Kalixlöjrom eller annan löjrom
salt
svartpeppar
dill till garnering

Blanda alla ingredienserna till Skagenröran och smaksätt med salt och peppar om det behövs. Stek bröden i oljan och smöret tills de är gyllenbruna och knapriga. Lägg upp röran på nystekta bröd och toppa med rödlök, löjrom och dill. Placera allt på en skärbräda och servera direkt.