Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Ganska klassisk Skagen med Kalixlöjrom
Ganska klassisk Skagen med Kalixlöjrom
Ingredienser
- Ganska klassisk Skagen med Kalixlöjrom:
- 500 gramfärska räkor (det blir ca 200 gram skalade), grovt hackade
- 1 ½ dlmajonnäs
- 1 mskcréme fraiche
- 1 mskfärskriven pepparrot
- 1 mskhackad dill
- Övrigt:
- 16 stsmå rundlar av formfranska
- 2 mskolja
- 25 gramsmör
- 4 ströda steklökar, skalade och tunt skivade
- 100 gramKalixlöjrom eller annan löjrom
- Smaka av med salt och svartpeppar. Spara lite dill till garnering. Det går givetvis att byta ut löjrommen mot annan rom.
Blanda alla ingredienserna till Skagenröran och smaksätt med salt och peppar om det behövs. Stek bröden i oljan och smöret tills de är gyllenbruna och knapriga. Lägg upp röran på nystekta bröd och toppa med rödlök, löjrom och dill. Placera allt på en skärbräda och servera direkt.