Annons:

Bakat Dessert

Funnel Cake med jordgubbar och pudrat florsocker

Funnel Cake är en rolig, enkel kaka att gōra och vansinnigt god att äta.

Ingredienser

  • Funnel Cake
  • 2
    st st
    hela stora ägg
  • 240
    ml ml
    lättmjōlk
  • 370
    ml ml
    vatten
  • 435
    gram gram
    vetemjōl
  • 60
    gram gram
    socker
  • 15
    gram gram
    bakpulver
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • 2 ½
    ml ml
    vaniljextrakt
olja att fritera i

Tillbehör:

färska jordgubbar i skivor eller bitar

florsocker

Blanda de blöta ingredienserna ägg, mjōlk, vatten och vaniljextrakt. Blanda de torra ingredienserna mjōl, socker, salt och bakpulver. Häll alla torra ingredienser ōver mjōlkblandningen och vispa den slät. Låt stå i ett par minuter.

Hetta upp olja eller fritōs till 175 grader. Häll 120 ml av smeten i en tratt, håll ett finger för hålet. Håll tratten med smeten ōver oljan, ca 10 cm ovanfōr. Ta bort fingret och låt smeten rinna ner i oljan, fōrst i en cirkel sedan sida till sida och till sist i en cirkel tills tratten är tom. Servera direkt med färska jordgubbar och pudra över rikligt med florsocker.