Ingredienser
F*sk
Potatis
Remouladsås
Instruktioner
F*sh’n chips – vegansk
Gör såhär:
1. Potatis: Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär potatis i klyftor alternativt tärningar. Placera på en plåt täckt med ugnsfolie. Skär tunna, tunna skivor av smöret och ha över potatisen, Salta och peppra.
Grädda i övre delen av ugnen ca 25 minuter. Avsluta med att garnera dem med persilja.
3. Panerad f*sk: Dela först tofu i två jämnstora delar. Skiva därefter ut dina “f*skfiléer”.
4. Blanda samman mjöl och bakpulver. Salta och peppra efter smak och tycke. Rör noggrant om. Tillsätt öl succesivt och blanda till en jämn, klumpfri smet.
5. Vispa upp kikärtsspad och citronjuice till ett fast marängsmetsliknande fluff. Vänd sedan ner detta försiktigt i resten av smeten.
6. Hetta upp generöst med frityr/-rapsolja (ca 180 grader) i en tjockbottnad kastrull. Fritera filéerna till dess att de fått en gyllene och fin färg. Placera de i en skål med hushållspapper då de är klara.
7. Remouladsås: Vispa samman alla ingredienser med hjälp av en elvisp.