Kanel och socker alt växtbaserat smör till garnering.">
Gör såhär:
1. (Ugn) sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman alla torringredienser. Häll över mjölk samt + 2 msk kikärtsspad och rör om med en slickepott.
3. Vispa upp kikärtsspad och socker till ett fast skum likt en marängsmet. Vänd sedan ner mjöldegen med kikärtsspadet tills det blir en fluffig och jämn smet.
4. (Fritera:) Hetta upp olja till 180 grader i en tjockbottnad kastrull. Ta ca ett 1/2 dl-mått åt varje pannkaka. Fritera gyllenbrun cirka 2-3 minuter. Blanda kanel och socker. Vänd pannkakorna i blandningen- klar!
(Ugn:) häll över i muffinsformar och grädda i 20 minuter mellersta nedre delen av ugnen. Stick pannkakorna med en teststicka. Blir den kladdig sänker du temperaturen till 180 grader och gräddar ytterligare 5 minuter, testa igen. Blanda kanel och socker. Smält växtbaserat smör. Pensla sedan pannkakorna och vänd i blandningen- klar!