Ingredienser
Friterad brysselkål med riven parmesan och dijonmajonnäs
Övrigt:
Instruktioner
Majonnäs
Börja med att göra en majonnäs enligt recept (matifokus.se/majonnas-en-av-grunderna-i-koket), smaksätt med extra dijonsenap.
Friterad brysselkål
Ta bort de översta lagren blad på kålen. Spar de till senare. Kryssa med kniv vid roten ca 0,5cm in (beroende på kålens storlek). Värm frityroljan till ca 180 grader. Fritera brysselkålen ca 1 min tills de fått fin färg. OBS! Var beredd med ett lock när ni lägger i kålen, det kommer börja stänka olja när de läggs i. Var snabb! Ta sedan bort locket så fort det slutat stänka. När kålen är klar se till att få av så mycket olja som möjligt. Häll upp i bunke och salta.
Servering
Servera på tallrik och riv över parmesan. Serverad med dijonmajonnäs och ät direkt!
Tips! Fritera även de små bladen som ni plockade bort på samma sätt. När de är klara, lägg på papper så den överflödiga oljan rinner av. Salta och låt torka till sig. Använd som garnering på olika rätter, passar till allt! Vill man torka bladen lite extra så låt de gå i ugn på ca 50–60 grader någon timme med ugnsluckan på glänt. De blir härligt krispiga!