Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Fredagsmys med Biff Rydberg - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Fredagsmys med Biff Rydberg

Biff Rydberg! Superenkel men förföriskt god Fredagsmysig middag! Eller närsomhelst

Ingredienser

  • Smör till stekning, samt salt och svartpeppar från kvarnen

Skala potatisen och dela i ca 1,5 cm stora tärningar. Låt potatisen ligga i en gryta med kallt vatten medan du fixar resten. Putsa köttet och dela i lika stora tärningar som potatisen, jag gillar lite större bitar än pyttbitar, det blir lite pyttigt för mig men smaken är som baken delad.

Skala och hacka löken, fräs den på medel värme i ca 2 msk av smöret tills den är brungul och mjuk. När den nästan är färdig kan du hälla i en skvätt vatten som du låter koka bort. Håll varmt.

Vispa grädde, vispa ner båda senapsorterna och smaka för all del av, vissa älskar senap och vissa inte så klicka i en dutt extra om du vill. Eller lite mindre, för ni som är senapsrädda. Hacka persiljan och blanda i, och en liten nypa socker, salta och peppra efter smak. Gillar man inte persilja så strunta i den, senapsgrädde är gott utan också.
Koka upp potatisen ett par minuter, den fastnar mindre i stekpannan om du kokar den först. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av, stek den sedan gyllene i ett par matskedar smör, vänd den ofta! Salta och peppra!
Knäck äggen, behåll halva skalet som du försiktigt lägger tillbaka gulan i. (Spara äggvitorna och gör lite maränger av dem senare eller kanske i morrn, håller sig bra flera dagar i ett dricksglas som du ställer i kylen) Ställ äggskalet i en äggkopp eller snapsglas vid varje tallrik.

När allt är redo är det till sist dags för köttet! Hetta upp 2 stekpannor, (om du steker för mycket i en panna blir köttet mer kokt och det vill vi inte) i med en försvarlig klick smör som du låter bli gyllene. I med köttet i pannorna! Veva inte omkring det utan låt nedåtsidan bli brynt innan du vänder köttbitarna! Salta och peppra! Tar bara ett par minuter, lägg upp härligheterna, kalla in trupperna, ät och njut!
(Gott också med lite kapris till, eller lite riven pepparot)