Annons:

Buffémat Grönsaker/Vegetariskt

Frasiga jordärtsskockor med picklad lök och kalixrom.

Små, mumsiga snittar på frasig, ungsrostad jordärsskocka med creme fraiche och kalixrom.

Ingredienser

Du behöver även en liten klick smör, en skvätt olja, salt peppar och något grönt att dekorera med.

Borsta de små jordärsskockorna ordentligt under ljummet vatten. Skalet skall nämligen vara kvar så bort med så mycket smuts och smågrus du bara kan. Dela skockorna på hälften och lägg dem med snittsidan ner i en stekpanna. Häll på en liten skvätt olja och en liten klick smör. Ställ nu in hela pannan i ugnen på 180 grader i cirka 40 minuter. Ta ut pannan och vänd på skockorna, salta och peppra ytan och ställ en pannan igen i cirka 30 minuter. Du vill ha en gyllene yta på dina skockor.

Under tiden du väntar så kokar du en 1-2-3-lag och skivar din rödlök så tunt du bara kan, lägg sedan löken i en skål! Och när lagen är färdig och allt socker smält så häller du lagen över löken och låter den stå och dra.

När skockorna är klara låter du dem svalna en smula, sedan dekorerar du dem med en klick smetana, en klick löjrom, några ringar syrad lök och gärna lite grönska på också, till exempel en vacker dillkvist.