FRASIGA FILODEGSPAJER

Minipajer med mexikanska smaker.
FRASIGA FILODEGSPAJER Minipajer med mexikanska smaker.

Inga ingredienser tillgängliga.

Övrigt:

Sriracha

Instruktioner

FRASIGA FILODEGSPAJER

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka rödlök och chili samt tärna paprika och aubergine. Stek i generöst med olivolja tillsammans med spiskummin och tomatpure på medelhög värme tills att de fått en fin stekyta. Tillsätt därefter oumphen och sänk temperaturen på plattan.

3. Då oumphen fått steka med grönsakerna ett tag strör du över stärkelse. Häll över matlagningsgrädde, balsamvinäger och koriander. Smaka av med salt och peppar.
Då fyllningen börjat tjockna ställer du stekpannan åt sidan.

4. Ta fram en muffinsplåt med ett antal på nio muffinsar. Pensla vardera form rikligt med olja.
Dela dina ark med filodeg i 9 delar med hjälp av en sax. Lägg sedan flera lager med remsor av filodeg i vardera muffinsform likt pajskal. Pensla sedan över med olja.

5. Fyll varje paj med röran från stekpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter.

6. Då de svalnat en liten aning garnerar du pajerna med färskost, koriander och sriracha.

FRASIGA FILODEGSPAJER - DinVinguide | DinVinguide.se