- Recept
Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd
Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd
Ingredienser
- Fransk löksoppa:
- 5 stmedelstora gula lökar, skalad och tunt skivad
- 3 msksmör
- 12 ½ dlvatten
- 1 ½ tsksalt
- 1 ½ sttärningar kött- eller grönsaksbuljong (i äkta fransk löksoppa ingår inte buljong)
- 1 krmpeppar
- 3 krmtorkad timjan
- Timjanrostat libabröd:
- 4 stlibabröd
- Timjanrostat libabröd:
olja
salt
timjan
Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd
Fräs löken på svag värme i en kastrull. Löken ska inte få färg, bara bli glansig och genomskinlig, och det tar tid, minst 15 min om soppan ska bli fyllig och fin. Rör om i löken då och då. Slå på vattnet, salta och lägg i buljongen. Krydda med peppar och timjan. Koka soppan under lock i ca 25 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med olja och strö sedan över salt och torkad timjan. Rosta i ugnen tills de fått fin färg. Smaka av soppan med salt och ev. mer buljong.