• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd
    Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

    Ingredienser

    • Fransk löksoppa:

    • Timjanrostat libabröd:

    Övrigt:

    Timjanrostat libabröd:
    olja
    salt
    timjan

    Instruktioner

    Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

    Fräs löken på svag värme i en kastrull. Löken ska inte få färg, bara bli glansig och genomskinlig, och det tar tid, minst 15 min om soppan ska bli fyllig och fin. Rör om i löken då och då. Slå på vattnet, salta och lägg i buljongen. Krydda med peppar och timjan. Koka soppan under lock i ca 25 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med olja och strö sedan över salt och torkad timjan. Rosta i ugnen tills de fått fin färg. Smaka av soppan med salt och ev. mer buljong.