Svenska flaggan
  • Recept
  • Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

Hämtar annons

Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

Recept av Redaktionen

Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

Ingredienser

  • Fransk löksoppa:
    • 5 stmedelstora gula lökar, skalad och tunt skivad
    • 3 msksmör
    • 12 ½ dlvatten
    • 1 ½ tsksalt
    • 1 ½ sttärningar kött- eller grönsaksbuljong (i äkta fransk löksoppa ingår inte buljong)
    • 1 krmpeppar
    • 3 krmtorkad timjan
  • Timjanrostat libabröd:
    • 4 stlibabröd
  • Timjanrostat libabröd:
    olja
    salt
    timjan

Fransk löksoppa med timjanrostat libabröd

Fräs löken på svag värme i en kastrull. Löken ska inte få färg, bara bli glansig och genomskinlig, och det tar tid, minst 15 min om soppan ska bli fyllig och fin. Rör om i löken då och då. Slå på vattnet, salta och lägg i buljongen. Krydda med peppar och timjan. Koka soppan under lock i ca 25 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med olja och strö sedan över salt och torkad timjan. Rosta i ugnen tills de fått fin färg. Smaka av soppan med salt och ev. mer buljong.