Annons:

Avec/digestif Brunch Dessert Drinkar

Flip med smak av kanelbulle

Krämig cocktail med smak av kanelbulle

Ingredienser

  • Flip med smak av kanelbulle 1 cocktail
  • 20
    ml ml
    punsch
  • 30
    ml ml
    grädde
  • 1
    st st
    ägg
  • 30
    ml ml
    glutensyrup
  • 1
    droppe droppar
    cocktailbitter (Fee Whisky Barrel Aged)

*Glutensyrup

Koka bröd (vitt bröd eller kanelbullar, gärna torra) i vatten i ca 30-45 minuter. Sila genom silduk över natten. Värm upp det smaksatta vattnet och tillsätt 2 delar socker. Mixa den varma glutensyrupen med lika delar brynt smör och smaksätt sedan efter tycke och smak med både kassia och ceylonkanel.

Skaka alla ingredienser med is och sila upp i ett kylt glas. Garnera med kanel.

Daniel Seehuusen, barchef, Avalon Hotel, Göteborg

avalonhotel.se

Mail: bar@avalonhotel.se

Instagram: @Superduperninjan @dannes_drinkar