Svenska flaggan
  • Recept
  • Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris

Hämtar annons

2021 toppårgång i Österrike

Recept av Redaktionen

Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris

Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris

Ingredienser

  • Tonkatsusås:
    • 2 ½ dlketchup
    • 125 mlWorcestershiresås
    • 125 mlsake
    • 2 mskhackad färsk ingefära
    • 2 mskhackad vitlök
    • 4 msksocker
    • 4 mskmirin
  • Fläskschnitzel
    • 600 gramgrisinnanlår eller kalvinnanlår i skivor
    • 3 stuppvispade ägg
    • 4 dlvetemjöl
    • 4 dlströbröd, panko eller mis de pain
    • 4 msksmör
  • Friterat fläskkött:
    • 600 gramurbenad fläskkotlett
  • Frityrsmet:
    • ½ dlvetemjöl
    • 1 stägg uppvispat med lite vatten
    • 2 dlpanko (japanskt ströbröd)
    • 4 dlvegetabilisk olja
  • salt
    svartpeppar
    vitpeppar

    Till servering:
    4 citronklyftor
    1/2 huvud isbergssallad

Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris

Tonkatsusås:

Häll alla ingredienser i en kastrull. Rör då och då och låt koka ihop på medelvärme ca 30 min. Sila. Håller sig i kylen i 4 veckor.

Till panering:

Banka ut varje skiva med en biffbankare eller botten av en flaska till en stor schnitzel, 2–3 mm tunn. Salta och peppra alla skivorna på båda sidorna. Panera i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek på medelgod värme i smör. Låt gärna vila lite på ett varmt fat.

Frityrsmet:

Salta och peppra kotlettbitarna lätt på båda sidor. Vänd köttbitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och panko. Värm oljan till 180 grader och fritera köttet i 3-4 minuter tills bitarna är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Montering:

Skiva köttet i strimlor och servera med isbergssallad, ris, citron och tonkatsusås.