- Recept
Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris
Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris
Ingredienser
- Tonkatsusås:
- 2 ½ dlketchup
- 125 mlWorcestershiresås
- 125 mlsake
- 2 mskhackad färsk ingefära
- 2 mskhackad vitlök
- 4 msksocker
- 4 mskmirin
- Fläskschnitzel
- 600 gramgrisinnanlår eller kalvinnanlår i skivor
- 3 stuppvispade ägg
- 4 dlvetemjöl
- 4 dlströbröd, panko eller mis de pain
- 4 msksmör
- Friterat fläskkött:
- 600 gramurbenad fläskkotlett
- Frityrsmet:
- ½ dlvetemjöl
- 1 stägg uppvispat med lite vatten
- 2 dlpanko (japanskt ströbröd)
- 4 dlvegetabilisk olja
- salt
svartpeppar
vitpeppar
Till servering:
4 citronklyftor
1/2 huvud isbergssallad
Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris
Tonkatsusås:
Häll alla ingredienser i en kastrull. Rör då och då och låt koka ihop på medelvärme ca 30 min. Sila. Håller sig i kylen i 4 veckor.
Till panering:
Banka ut varje skiva med en biffbankare eller botten av en flaska till en stor schnitzel, 2–3 mm tunn. Salta och peppra alla skivorna på båda sidorna. Panera i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek på medelgod värme i smör. Låt gärna vila lite på ett varmt fat.
Frityrsmet:
Salta och peppra kotlettbitarna lätt på båda sidor. Vänd köttbitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och panko. Värm oljan till 180 grader och fritera köttet i 3-4 minuter tills bitarna är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Montering:
Skiva köttet i strimlor och servera med isbergssallad, ris, citron och tonkatsusås.