Ingredienser
Tonkatsusås:
Fläskschnitzel
Friterat fläskkött:
Frityrsmet:
Övrigt:
Instruktioner
Fläskschnitzel med tonkatsusås, isbergssallad, citron och ris
Tonkatsusås:
Häll alla ingredienser i en kastrull. Rör då och då och låt koka ihop på medelvärme ca 30 min. Sila. Håller sig i kylen i 4 veckor.
Till panering:
Banka ut varje skiva med en biffbankare eller botten av en flaska till en stor schnitzel, 2–3 mm tunn. Salta och peppra alla skivorna på båda sidorna. Panera i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek på medelgod värme i smör. Låt gärna vila lite på ett varmt fat.
Frityrsmet:
Salta och peppra kotlettbitarna lätt på båda sidor. Vänd köttbitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och panko. Värm oljan till 180 grader och fritera köttet i 3-4 minuter tills bitarna är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Montering:
Skiva köttet i strimlor och servera med isbergssallad, ris, citron och tonkatsusås.
